Kan man male et badekar?

Kan man male et badekar? Svaret er både ja og nej. Du kan ikke male det på traditionel vis, men det kan re-emaljeres. Forvirret? Så læs med her

Når vi taler om at renovere et badekar, så siger vi ofte, at vi maler det. Men “maler” er ikke det korrekte ord – det er bare dét, de fleste bedst forstår. I virkeligheden udfører vi en emaljering, som er en anerkendt teknik til renovering af blandt andet porcelæn. Nøglen til et flot og langtidsholdbart resultat er de helt rigtige produkter og heriblandt bruge en spraypsitol så du kan lægge flere tynde lag, som giver bedre holdbarhed og ikke mindst giver en flot og glansfuld overflade i dit badekar.

Hvis vi skal dykke helt ned i detaljerne, så er den emalje som vi beytter os af en gennemtestet  2-komponents maling, der består af maling og en hærdende substans, som tilsammen giver et produkt, der er 100 % vandtæt, yderst slidstærkt og helt igennem rengøringsvenligt. Med hensyn til udseende kan emaljen bedst beskrives som en hård, tynd glasur, der både beskytter og forstærker overfladen på et givent produkt. Og hvis det bliver gjort professionelt, så bliver det i tillæg en rigtig flot og glansfuld overflade igen. Samme produkt bliver iøvrigt brugt flittigt i skibsindustrien.

 

Kan man male et badekar – og i så fald hvordan?

Når du spørger os, om man kan male et badekar, er det egentlige svar nej, men alligevel er vi nødt til at sige ja – ellers forstår den almindelige boligejer ikke, at badekarret sagtens kan sættes i stand.

Processen ved en emaljering af badekar følger nogenlunde nedenstående:

1) Afdækning

Inden vi finder emaljen frem, dækker vi af omkring dit badekar, så der ikke kommer stænk på hverken gulv, vægge, lofter, armaturer og lignende.

2) Rengøring

Når afdækningen er på plads, skal badekarret rengøres fra ende til anden, og det sker med særlige produkter fra Microclean.

3) Reparation

Før vi kan starte med selve emaljeringen, skal gamle skader, ridser og afskallet maling repareres og eventuelt udfyldes med filler.

4) Slibning

Som det sidste inden vi starter med at emaljere, sliber vi badekarret, så emaljen hæfter bedre.

5) Grunder

Vi ønsker at emaljen skal fæstne godt på fladen og efterlade et ensartet og glat udtryk, og derfor starter vi med at grunde badekarret 2-3 gange med et patenteret hæftemiddel.

6) Emalje

Afslutningsvis får badekarret 3-4 lag emalje, som påføres med sprøjtepistol for at give et professionelt, holdbart og flot resultat.

7) Oprydning

Vi rydder naturligvis op og gør rent efter os selv, inden vi forlader din bopæl.

Sammenlagt tager det typisk imellem 4 og 7 timer at forvandle dit badekar fra et slidt og gammelt væsen til et strålende hvidt luksusmøbel, og allerede efter ét døgn kan du sænke kroppen ned i det varme vand igen, og måske også nyde det denne gang.

 

Fordele ved emalje

Emalje egner sig ikke kun til badekarret, men kan bruges til både fliser, brusekabiner og håndvaske, hvis du ønsker en gennemgribende renovering af dit badeværelse, og det er et produkt med mange fordele. Fx er det:

– ekstremt slidstærk

– et holdbart produkt med lang levetid

– muligt at påføre direkte på beton, cement, porcelæn, fliser og træ

– meget rengøringsvenligt

For at understrege alvoren giver vi dig tre års garanti på vores arbejde med badekar samt 1 års garanti på vakse og flisser, og vi udstyrer dig med en grundig vejledning til fremtidig vedligehold og rengøring, så din nye emaljering kan holde i mange år frem.

Vil du have et tilbud på re-emaljering af dit badekar, så kontakt os allerede i dag.

Summary
Kan man male et badekar?
Article Name
Kan man male et badekar?
Description
Der er stadig rigtig mange som ikke ved at man kan male et badekar. Mankan i realiteten heller ikke MMALE et badekar på traditionelt vis, men man kan re-emaljere det! Dvs man kan pålægge en ny flot, glansfuld og langtidsholbar emalje. MEN det kræver erfaring samt brug af de rigtige produkter. Vi anbefaler ikke nogle at gøre det selv... en stor del af vores opgaver er faktisk folk som har forsøgt sig selv.... Det holder ikke!
Author
Publisher Name
Ny Emalje ApS
Publisher Logo