Hvordan reparerer man emalje?

Har dit badekar set bedre dage, og er du så småt begyndt at lukke øjnene og håbe, at skidtet en dag forsvinder af sig selv? Det gør det sandsynligvis ikke, men hvis du derimod vil give karret nyt liv, så kan det faktisk gøres både billigt og flot. Hvordan reparerer man emalje?

De fleste af os har oplevet et slidt, grimt, gammelt og beskidt badekar enten hos os selv, hos nogle vi kender eller på gennemgang i en fremmeds liv. De sidstnævnte situationer betyder ikke så meget, men er badekarret dit eget, så er det kilde til en masse bekymringer og dårlige tanker – der er nemlig ikke meget glæde ved badeværelset, hvis det slidte badekar skærer i øjnene, så snart du træder ind ad døren.

Det er der heldigvis råd for; dit badekar kan let repareres, og det behøver ikke at koste alverden.

Lyder det for godt til at være sandt? Det er det ikke. Hos Badekarsmaler har vi specialiseret os i reparation af badekar og andre badeværelsesmøbler i porcelæn, og vi kan også give dit badekar nyt liv.

 

Hvordan reparerer man emalje?

Tager du et kig på dit badekar og tænker: det dér… det kan ikke repareres, så vil vi vove at påstå, at du tager fejl. De fleste badekar kan sættes i stand med nænsomme og professionelle hænder, og det har vi hos Badekarsmaler.

Når vi skal reparere emaljen på et badekar, så foregår det ved, at vi “maler” det over med emalje; en 2-komponent maling, der består af akryl og urethan, og som de fleste danskere kender under navnet epoxy.

Vi maler direkte ovenpå den nuværende emalje, men vi forbereder os naturligvis lidt. Processen er som følger:

1) Vi sliber og pudser badekarret, så skrammer, gammel maling, huller og hakker forsvinder.

2) Vi rengør badekarret.

3) Vi dækker af på badeværelset.

4) Vi giver badekarret 2-3 lag med grunder.

5) Vi maler badekarret 3-4 gange med emalje.

6) Vi rydder op og gør rent efter os.

læs mere om reparation og re-emaljering af badekar.

Det hele kan klares på en enkelt arbejdsdag, og der går ikke mere end ét døgn, før du igen kan bruge badekarret. Måske brugte du det ikke engang tidligere, fordi det var så slidt, og så kan du for alvor glæde dig til at sætte fødderne i det varme vand igen.

Alle vores medarbejdere har mange års erfaring inden for branchen, og derfor tør vi uden videre give dig 3 års garanti på vores arbejde. Sørger du for at rengøre og vedligeholde din nye emalje på rette vis, kan du roligt regne med, at der går op mod 20 år, før det igen skal males.

 

Kan du selv reparere dit badekar?

Det korte svar er ja, mens det længere svar er noget med kompliceret. Du kan godt reparere din emalje selv, men det er ikke noget, vi anbefaler. At vi foretrækker at overlade arbejdet til professionelle hænder skyldes, at det hurtigt kan gå galt, hvis ikke du har erfaring med emaljen; den tørrer hurtigt, og der kommer let både striber og løbende klatter på fladerne, hvis du ikke ved, hvordan malingen skal håndteres.

Summary
Hvordan reparerer man emalje?
Article Name
Hvordan reparerer man emalje?
Description
At reparere en flig i badekarret, håndvasken eller andet, kræver teknisk snilde og erfaring, vhis man vil have det pæneste og mest holdbare resultat ihvertfald! Vi reparerer emalje i badekar, spabade, vaske og fliser og arbejder med jern, støbejern, glasfiber og porcelæn. Læs med her og tøv ikke med at kontakte os hvis du har nogle spørgsmål til noget som vedrører ovenstående.
Author
Publisher Name
Ny Emalje ApS
Publisher Logo